Trainers Wedstrijdschaatsen

Al onze trainers zijn liefhebber van de schaatssport en zijn gemotiveerd om één ieder op elk niveau de fijne kneepjes van deze sport bij te brengen.

De vereniging heeft als doel verantwoorde trainingen te kunnen geven, hierdoor zijn de trainers in het bezit van de juiste diploma's en/of certificaten. Verder draagt men zorg voor bijscholingen en cursussen die gegeven worden intern binnen de vereniging of aangereikt worden vanuit de KNSB.
Enkele trainers hebben binnen de vereniging zelfs de benodigde papieren om wedstrijdschaatsers te begeleiden tot de landelijke subtop.

De meeste trainingen worden gegeven in groepsverband. De groep, bestaande uit ongeveer 6 tot maximaal 12 schaatsers, krijgen van de trainer tijdens de training bepaalde opdrachten mee. Tijdens deze opdrachten let de trainer op iedereen en neemt zo nu en dan iemand individueel of met z’n tweeën mee in een opdracht. De schaatsers krijgen de nodige individuele tips waar ze op moeten letten en waar ze in de toekomst profijt van zullen hebben.

De trainers bij het wedstrijdschaatsen komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Er wordt dan besproken, o.a. hoe het gaat tijdens de training en wedstrijden.

Wanneer je vragen hebt tijdens de training dan kun je altijd terecht bij je trainer. Maar je kunt ook contact opnemen met Eric Tabak, hij is de coördinator van het wedstrijdschaatsen en is overkoepelend aanspreekpunt voor trainers, sporters en ouders.

De trainersgroep bij het wedstrijdschaatsen bestaat uit de volgende trainers:

Even voorstellen aan de trainers

stock image
Willem de Vries
stock image
Menno Schaap
Brigitte Veldt
Rutger van der Klip