Informatie Wedstrijdschaatsen

Het wedstrijdschaatsen is één van de belangrijkste disciplines binnen de vereniging. Wedstrijdschaatsers zijn schaatsers vanaf ongeveer 10 jaar, die een wedstrijdlicentie hebben.
Deze schaatsers komen meestal vanuit het Jeugdschaatsen bij het wedstrijdschaatsen en zullen naast verschillende trainingen ook deelnemen met hun wedstrijdlicentie aan clubwedstrijden op de ijsbaan in Alkmaar.

Het wedstrijdschaatsen vraagt naast een behoorlijke conditie een goede schaatstechniek. Dit kun je bereiken door één of meerdere malen per week aan ijstrainingen op speciale uren op de kunstijsbaan in Alkmaar deel te nemen. Om op deze uren, waar vrijwel optimaal kan worden getraind, te kunnen schaatsen, moet je lid zijn van de vereniging en een trainingsabonnement op de ijsbaan.
VKIJ Castricum heeft voor elke categorie speciale begeleiders, waarbij de trainingsprogramma’s worden afgestemd op het niveau van de groep. Met een KNSB-licentie heb je ook het recht deel te nemen aan schaatswedstrijden, te beginnen op clubniveau.

Onder het wedstrijdschaatsen valt ook het rijden van marathons die op een andere pagina wordt toegelicht.


Hieronder wordt informatie vermeld voor de huidige wedstrijdschaatsers van de VKIJ:

Klik hier voor het wedstrijdprogramma seizoen 2020-2021 (volgt).

Klik hier voor inschrijving voor de Club- en Categoriewedstrijden.