Jeugd tot en met 12 jaar

Inline Skaten voor de jeugd in Castricum en omgeving!

Inline Skaten is niet alleen erg gaaf, maar het lijkt ook veel op de oer-Hollandse sport schaatsen. Kinderen skaten misschien al vaker op een nabijgelegen plein of op de stoep, maar ze leren meer door dit op een bewuste manier te doen.

Kinderen van 6 t/m ongeveer 12 jaar kunnen les krijgen in skaten bij Vereniging Kennemer Ijsbaan Castricum. Op speelse wijze worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het skaten. De trainers gebruiken pionnen en verzinnen allerlei spelletjes om uw kind de vaardigheden van het skaten bij te brengen. De Inline Skate lessen voor de jeugd worden gegeven op zaterdagochtend van 10:00-11:00 op het afgesloten parkeerterrein van het Bonhoeffer College in Castricum.

VKIJ Castricum geeft gedurende de zomerperiode ongeveer 15 lessen en volgt hierbij het KNSB programma inline skaten voor de jeugd. De vaardigheidsoefeningen zijn onderverdeeld in zes niveau’s waarbij niveau 2 het laagste en niveau 7 het hoogste niveau is. De testen zijn gericht op balans & stabiliteit, houding, starten & remmen, afzet rechte eind en de bocht.

De kosten voor het Jeugd Inline Skaten in de zomerperiode bedragen € 30,- euro. (€ 17,50 euro voor bestaande Jeugdschaats leden). Voor dit bedrag worden er ongeveer 15 lessen verzorgd en verzorgen we op het eind met mooi weer een pannenkoeken training.

Voor het jeugd inline skaten gelden de volgende voorwaarden mbt bescherming:

  • Helm
  • Polsbescherming 
  • Kniebescherming
  • Elleboogbescherming

Trainingen van het Jeugd Inline Skaten gaan altijd door! Ook bij nat weer (wanneer het asfalt te glad is om te skaten) gaat de training door in de vorm van een hardlooptraining gericht op het Inline Skaten. Hierbij kunnen we ook de overdekte delen van de school gebruiken.

Tijdens de zomervakantie is er een break van ongeveer 5-6 weken. 


Klik hier om je aan te melden voor het Jeugd Inline Skaten!

Impressie beelden Jeugd Inline Skaten